Ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

Verkoop van goud

Alle producten

Alles wat u moet weten over de verkoop van goud

Waarom goud verkopen in België?

De markt van fysiek goud is in sommige landen streng gereglementeerd, maar België blijft veel interessant om uw gele metaal te verkopen. U betaalt momenteel namelijk geen heffingen of belastingen op de verkoop van goud. Sinds de antiwitwaswetgeving van 18 september 2017 zijn we wel verplicht om een elektronisch register van de gegevens van de verkopers op te maken en moeten we u dus om een identiteitsbewijs vragen. Deze maatregel is bedoeld om het witwassen van geld, fraude en oplichting te bestrijden. Bij GFI is elke transactie nominatief vanaf de 1ste euro en ontvangt elke klant een factuur. Daarnaast zijn contante betalingen beperkt tot 500 euro per transactie. Het restbedrag wordt rechtstreeks gestortvia bankoverschrijving.

Wanneer goud verkopen?

Wanneer u uw fysieke goud wilt verkopen, is het interessant om de tendensen te volgen om het juiste moment van verkoop te kiezen, de beste prijs te krijgen en uw meerwaarde te optimaliseren. U vindt op onze site de meest recente live koersen voor uw gouden munten of goudstaven. Deze gegevens zijn slechts een indicatie, want de koers verandert voortdurend. Hou er ook rekening mee dat verschillende endogene en exogene factoren een invloed hebben op de goudkoers op langere of kortere termijn. Goudstaven en munten worden enigszins anders gewaardeerd.

Waar en hoe goud verkopen in België?

In Antwerpen en vooral in het centrum van Brussel vindt u heel wat gespecialiseerde kantoren voor de verkoop van goud, waaronder dat vanons, ook al zijn we ‘uniek’. U komt ter plaatse uw gouden munten of goudstaven overhandigen, maar u kan ook online of telefonisch inlichtingen vragen. De prijs van uw goud (gouden munten of goudstaven) wordt geschat op basis van verschillende factoren (kwaliteit, internationale goudbaren en goudstaven (LBMA) of niet-internationale (Franse goudstaven, Belgische goudstaven (zoals Emeko))). In het geval van niet-internationale goudbaren en goudstaven behoudt GFI zich het recht voor om iets van de vermelde prijs af te doen om de smeltkosten te dekken.

Aarzel niet omcontact op te nemen met de specialisten van GFI voor meer advies.

Wat zijn de kosten voor de verkoop van goud in België?

U betaalt geen belastingen of heffingen op de verkoop van goud in België. De koersen op onze site zijn inclusief premie en volledig transparant. Ze veranderen elke minuut en zijn louter indicatief. Bij GFI zijn er geen verborgen of extra kosten: alles is inbegrepen in de vermelde prijzen.

Hoe snel goud verkopen?

Dankzij onze ultraveilige, verzekerde, gecontroleerde en gewaarborgde opslagserviceGFI SAFE, in samenwerking met Brink’s, verkoopt u snel uw goud. Deze service maakt het namelijk mogelijk om uw goud bij ons te bewaren buiten de banksector om. Wij bieden deze dienst aan onze klanten aan, maar ook aan iedereen die over een aankoopfactuur of eigendomsbewijs voor goud beschikt. Wij passen degressieve tarieven toe in functie van het in deposito gegeven goud.

 

Op die manier kan u uw fysieke goud heel gemakkelijk verkopen zonder u te verplaatsen. U kan uw gouddeposito’s raadplegen en gemakkelijk al uw transacties (aankoop/verkoop) beheren via ons online platform. De afgesproken verkoopprijs wordt u dezelfde dag nog overgemaakt.