Ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

Aankoop van goud

Al onze producten

Geactiveerde filters:
  • Soort metalen : GOUD
Soort metalen
Soort producten
Land van herkomst
  • Meer weergeven Minder weergeven

Waarom goud kopen in België? Waarom goud kopen in België?

Goud is de veilige haven bij uitstek

Het is geen vorm van sparen op korte termijn, maar een vorm van beleggen op lange termijn. De grondstoffen blijven stijgen over een lange periode. Hoewel goud de laatste tijd stabiel is gebleven, blijft het een uitstekende bescherming tegen de oprukkende inflatie. Goud heeft namelijk een intrinsieke waarde, die voortvloeit uit zijn fysieke eigenschappen: het is zeldzaam, duurzaam, onveranderlijk, moeilijk te winnen en wordt wereldwijd beschouwd als kostbaar.

Economische spreiding

Wanneer u goud koopt, beschermt u uw bezittingen tegen inflatie en economische en financiële risico’s. Goud is een ruilmiddel gebaseerd op de intrinsieke waarde van het metaal. Het kan met andere woorden niet worden gemanipuleerd zoals de rest van de financiële markten. Goud is een actief dat volledig onafhankelijk is van de andere markten en u kan helpen om uw beleggingen te spreiden. Hoewel de waarde van goud variabel is, heeft geen enkele belegging haar waarde op lange termijn zo goed behouden als goud.

Een belegging met garantie op liquiditeit

U kan goud gemakkelijk verkopen op de markt, op welk moment ook en overal ter wereld. Goud is een liquide en gemakkelijk te realiseren actief, zoals vele andere financiële activa. Bovendien kan goud gemakkelijk worden bewaard en vervoerd, en is een kluis niet per se nodig: wij kunnen uw goud voor u bewaren.

Goud is een aanvullend reëel actief

Goud is een van de zeldzame reële activa die een slimme spreiding van uw financiële vermogen mogelijk maken. Het heeft zijn plaats in elke portefeuille als solide instrument om risico’s te beperken bij een aanzienlijke daling van de financiële markten.

Een belegging over generaties heen

Goud is een belegging die generatie na generatie wordt doorgegeven en die zowel de grootouders, de ouders als hun kinderen aangaat. Het is gemakkelijk om regelmatig aan ‘goudsparen’ voor uzelf, uw kinderen en kleinkinderen te doen via uw online account.

Fiscale voordelen

De fiscaliteit van goud is verschillend in elk land. In België is goud niet belast volgens de huidige fiscale wetgeving. U betaalt dus geen belastingen of btw voor het bezit, de verkoop of de aankoop van goud in België. De prijzen op onze website zijn netto en volledig transparant. Er zijn geen andere kosten of commissies: u betaalt de vermelde prijs. 

Onze opslagoplossing

Voor al uw aankopen van goud bieden we u, in samenwerking met Brink's, een ultraveilige, verzekerde, gecontroleerde en gewaarborgde opslagservice aan: GFI Safe. Zo vermijdt u elk risico op diefstal of beschadiging. Bovendien kunt u zo sneller en in alle veiligheid fysiekgoud kopen bij ons (online of telefonisch) zonder u te verplaatsen en zonder een oplossing te hoeven zoeken om het te bewaren. De opslagcapaciteit is onbeperkt.

 

We bieden deze service aan onze klanten aan, maar ook aan iedereen die over een factuur of een document beschikt waarmee kan worden aangetoond dat ze goud bezitten. U bent dus welkom als uw bank deze dienst niet langer aanbiedt.

 

Het volstaat om uw goud in bewaring te komen geven op ons kantoor in Brussel. Bovendien kan u op elk moment uw producten raadplegen via uw online account. De opslagkosten worden aangerekend op kwartaalbasis. De kosten zijn degressief.

Onze leveringsservice

We bieden onze klanten ook een handige leveringsservice. Zo kunt u goud aankopen zonder u te hoeven verplaatsen. De levering gebeurt binnen drie werkdagen na ontvangst van de betaling en u moet thuis zijn om het pakket in ontvangst te nemen.

Deze bezorgservice is gratis voor zendingen boven de € 15.000,- en voor aankopen onder de € 15.000,- betaal je € 35,- inclusief btw.

Aankoop van goud: muntstukken, goudbaren of goudstaven?

Hebt u beslist om te beleggen in fysiek goud? De keuze tussen gouden muntstukken, goudbaren of goudstaven hangt vooral af van uw budget. Goudstaven en goudbaren (voor 999 duizendsten en meer samengesteld uit zuiver goud) zijn daarnaast compacter en gemakkelijker te bewaren en te verkopen, terwijl de waarde van gouden munten (die een lager gehalte aan goud bevatten) anders wordt bepaald en ook kan schommelen in functie van vraag en aanbod. Bovendien moeten muntstukken op een speciale manier worden bewaard om hun waarde te behouden. Aarzel niet om contact op te nemen met de specialisten van GFI voor meer advies.