Ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

Verkoop van een kilo goud

Verkoop van een kilo goud

Als u hebt belegd in goud en cash geld nodig hebt of uw beleggingen wenst te spreiden, kan u uw goudstaven, of een deel ervan, verkopen. De verkoop van goud is in België fiscaal voordelig voor particulieren. Aarzel niet om voor de verkoop van een kilo goud (of andere goudbaren of goudstaven) een beroep te doen op GFI, dat heel wat expertise heeft, in hartje Brussel.

Verkoop een kilo goud

Waarom een goudstaaf verkopen in België?

De wetgeving en de fiscaliteit voor de verkoop van goudstaven en edele metalen zijn in België voordeliger. U betaalt momenteel namelijk geen heffingen of belastingen op de verkoop van goud.

De transacties verlopen gemakkelijk en snel. De antiwitwaswetgeving van 18 september 2017 verplicht ons wel om de verkopers te identificeren en een elektronisch register van hun gegevens op te maken. We moeten u dus om een identiteitsbewijs vragen. De verkoop van goud is bijgevolg niet anoniem. Deze maatregel is bedoeld om het witwassen van geld, fraude en oplichting te bestrijden.

Wanneer een goudstaaf verkopen?

De keuze van het juiste moment om goud te verkopen is een complexe materie. Heel wat...

De keuze van het juiste moment om goud te verkopen is een complexe materie. Heel wat factoren beïnvloeden de goudkoers: de conjunctuur, de inflatie, de vraag en het aanbod, de reële rentevoeten, de internationale geopolitieke context, enz. U kan grafieken bekijken die de gegevens in realtime weergeven en rekening houden met de historiek op langere termijn over verschillende maanden, of zelfs jaren.

Het is natuurlijk interessant om te verkopen wanneer de koers zo hoog mogelijk is om de...

Het is natuurlijk interessant om te verkopen wanneer de koers zo hoog mogelijk is om de beste prijs te krijgen. U vindt op onze website de live koersen ter indicatie. Aarzel niet om advies in te winnen bij de specialisten van GFI op het nummer +32 (0) 2 513.92.40.

Wat is de prijs van een kilo goud?

Hoe en waar een goudstaaf verkopen tegen de beste prijs?

Rekening houdend met de groei in de sector, worden heel wat fysieke en online kantoren opgericht. Informeer grondig naar de reputatie van deze bedrijven om uw meerwaarde te optimaliseren en onnodige kosten te vermijden.

U kan een beroep doen op uw bank, maar de meeste banken bieden deze dienst niet langer aan en bevelen partners als GFI GOLD aan.

U vindt in Antwerpen en in het centrum van Brussel heel wat gespecialiseerde en betrouwbare kantoren, zoals dat van GFI. Wij bekijken vrijblijvend en discreet uw goudstaven en doen een gratis schatting om de verkoopprijs te bepalen in functie van de goudkoers.