Onze kantoren zijn gesloten op maandag 20 mei (Pinkstermaandag)

Koop een goudstaaf bij GFI

Koop een goudstaaf bij GFI

Als je wenst te beleggen in goud of je financiële vermogen wenst te spreiden, is de aankoop van goudstaven een van de interessantste opties. Het goede nieuws is dat je bij GFI iets vindt dat bij jouw budget past, omdat goud staven verkrijgbaar zijn in maten van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 gram, een ounce en combibars van 20 x 1 gram of 50 x 1 gram goud. Dit geeft je de mogelijkheid om je investering aan te passen of uit te breiden, afhankelijk van hoe je eigen middelen evolueren. GFI helpt en adviseert u graag bij de spreiding van uw beleggingen.

Ontdek onze goudproducten

Meer informatie over goudstaven

Wat is de prijs van een goudstaaf?

Wat is de prijs van een goudstaaf?

Het gewicht van de goudstaaf en de goudwaarde die ze bevat bepalen de prijs. Ook met de premie moet rekening worden gehouden: de premie van een goudstaaf van een kilo is de laagste. Hoe kleiner de goudstaaf, hoe hoger de premie. De prijzen op onze site zijn transparant: ze omvatten alle kosten en commissies. Geen verrassingen dus.

De premie is het verschil (in %) tussen de "spotprijs" van een muntstuk en zijn aankoop-/verkoopkoers.

Waar goudstaven kopen?

Waar goudstaven kopen?

Vertrouw op kantoren met een goede reputatie en informeer u vooraf. U kan bijvoorbeeld goudbaren en goudstaven kopen in Brussel, waar u heel wat betrouwbare aan- en verkoopkantoren vindt, zoals GFI.

Waar goudstaven bewaren?

Waar goudstaven bewaren?

Het is natuurlijk belangrijk om uw goudstaven veilig te bewaren, bij voorkeur in een van onze kluizen of bij een bank. Echter, niet alle banken bieden deze service nog aan. Om het jou gemakkelijker te maken, bieden we je in samenwerking met Brink’s ook een ultra veilige, verzekerde, gecontroleerde en gewaarborgde opslagservice aan: GFI Safe. Je kan jouw deposito’s van fysiek goud raadplegen via een online platform. Jezelf verplaatsen om te verkopen, kopen of in bewaring te geven is niet nodig: GFI regelt alles voor u.

7 redenen om goud te kopen bij GFI

  • Eenvoud: er is hier geen sprake van numismatische waarde, herkomst, titratie ... Een goudstaaf bestaat uit 999,9% zuiver goud, wat overeenkomt met 24 karaat 24k, het maximum.
  • Verschillende formaten, voor elk budget: van goudbaren van 2 gram tot goudstaven van 1 kilo.
  • Hun spread (verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs) is laag. U koopt en verkoopt dus goud tegen een prijs die zo dicht mogelijk bij de spotprijs (goudkoers bepaald door de markten) ligt.
  • De goudstaven die wij aanbieden zijn gecertificeerd door de LBMA (London Bullion Market Association). Dit betekent dat ze wereldwijd erkend en inwisselbaar zijn.
  • Het laat je toe om grote bedragen te investeren en je vermijdt het opslaan van grote hoeveelheden gouden munten.
  • Bescherming tegen inflatie: de waarde hangt niet af van de evolutie van de financiële markten en de valuta.
  • Het is een fysiek en veilig actief dat een mooie aanvulling vormt op uw beleggingen.

Het logo en de naam van de goudsmederij (bv. Metalor, Umicore)

De zuiverheid (999,9‰)

Het gewicht (1000 g)

Het serienummer

Een goudstaaf bevat steeds de volgende informatie :

Een goudstaaf is echter niet deelbaar en dus minder liquide: wanneer je ze verkoopt, moet je de volledige staaf verkopen. Met andere woorden: als je een goudstaaf van 1kg verkoopt kan je dus geen geld krijgen voor een bedrag lager dan de prijs van 1 kg. Het is dus interessant om je belegging te spreiden aan de hand van verschillende formaten.

Waarom is de goudstaaf van een kilo een referentie?

Een kilo goud is de goudbelegging bij uitstek. Hoewel een ounce goud de officiële gewichtseenheid is, dient de 1 kilo goudstaaf als referentie voor heel wat investeerders. Bij GFI verkopen we enkel goudstaven gecertificeerd door de LBMA, de vereniging van professionals op de edelmetaalmarkt die toezicht houdt op de goud- en zilvermarkt. De goudstaven hebben het ‘good delivery’-label, dat de naleving van kwaliteitscriteria op het vlak van productie, herkomst en kwaliteit garandeert.