NIEUW: We zijn ook te vinden in Lasne op afspraak

Aankoop van een kilo goud

Als u wenst te beleggen in goud of uw financiële vermogen wenst te spreiden, is de aankoop van goudstaven een van de interessantste opties. De aankoop van een kilo goud kan enorm lijken, maar er bestaan nu ook goudstaven van 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 gram, van een ounce, combibars van 20 x 1 gram goud of 50 x 1 gram goud. Zo is er altijd wel een formaat dat bij uw budget past en kan u uw belegging aanpassen of aanvullen naargelang de evolutie van uw middelen. GFI helpt en adviseert u graag bij de spreiding van uw beleggingen.

Koop een kilo goud

Waarom goudstaven kopen?

  • Eenvoud: er is hier geen sprake van numismatische waarde, herkomst, titratie ... Een goudstaaf bestaat uit 999,9‰ zuiver goud, wat overeenkomt met 24 karaat (24k).

  • Verschillende formaten, voor elk budget: van goudbaren van 5 gram tot goudstaven van 1 kilo.

  • Hun spread (verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs) is laag. U koopt en verkoopt dus goud tegen een prijs die zo dicht mogelijk bij de spotprijs (goudkoers bepaald door de markten) ligt.

  • De goudstavendie wij aanbieden zijn gecertificeerd door de LBMA.

  • Ze zijn wereldwijd erkend en inwisselbaar.

  • Ze maken het mogelijk om te beleggen voor grote tegenwaarden en zo te vermijden dat u met een groot aantal munten komt te zitten.

  • Bescherming van uw vermogen tegen inflatie: hun waarde hangt niet af van de evolutie van de financiële markten en de valuta.

  • Fysiek en veilig actief dat een mooie aanvulling vormt op uw beleggingen.

Waarom is de goudstaaf van een kilo een referentie?

Een kilo goud is de goudbelegging bij uitstek. Hoewel een ounce goud de officiële gewichtseenheid is, dient de 1 kilo goudstaaf als referentie voor heel wat investeerders. Bij GFI verkopen we enkel goudstaven gecertificeerd door de LBMA (London Bullion Market Association), de vereniging van professionals op de edelmetaalmarkt die toezicht houdt op de goud- en zilvermarkt. De goudstaven hebben het good delivery’-label, dat de naleving van kwaliteitscriteria op het vlak van productie, herkomst en kwaliteit garandeert.

Het logo en de naam van de goudsmederij (bv. Metalor, Umicore)

De zuiverheid (999,9‰)

Het gewicht (1000 g)

Het serienummer

Een goudstaaf van een kilo bevat steeds de volgende informatie :

Een goudstaaf van een kilo is echter niet deelbaar en dus minder liquide: wanneer u ze verkoopt, moet u de volledige staaf verkopen. U kan geen geld krijgen voor een bedrag lager dan de prijs van 1 kg. Het is dus interessant om uw belegging te spreiden aan de hand van verschillende formaten.

Meer informatie over goudstaven

Wat is de prijs van een goudstaaf?

Het gewicht van de goudstaaf en de goudwaarde die ze bevat bepalen de prijs. Ook met de premie moet rekening worden gehouden: de premie van een goudstaaf van een kilo is de laagste. Hou kleiner de goudstaaf, hoe hoger de premie. De prijzen op onze site zijn transparant: ze omvatten alle kosten en commissies. Geen onaangename verrassingen.

Waar goudstaven kopen?

Vertrouw op kantoren met een goede reputatie en informeer u vooraf. U kan bijvoorbeeld goudbaren en goudstaven kopen in Brussel en Antwerpen, waar u heel wat betrouwbare aan- en verkoopkantoren vindt, zoals GFI.

Waar goudstaven bewaren?

Het is natuurlijk belangrijk om uw goudstaven veilig te bewaren, bij voorkeur in een kluis bij u thuis of in een bank. Niet alle banken bieden deze service echter nog aan. Om het u gemakkelijker te maken, bieden we u in samenwerking met Brink’s ook eenultraveilige, verzekerde, gecontroleerde en gewaarborgde opslagservice aan:GFI Safe. U kan uw deposito’s van fysiek goud raadplegen via een online platform. U hoeft zich zelfs niet te verplaatsen om uw aankopen op te halen en het goud dat u verkoopt in bewaring te geven: GFI regelt alles voor u.