NIEUW: We zijn ook te vinden in Lasne op afspraak

Verkoop van Napoléon

Napoléon en gouden munten vormen ontegensprekelijk een interessante aanvullende belegging in de huidige economische context. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wilt u uw gouden munten (of een deel ervan) misschien verkopen om over cash geld te beschikken of te herinvesteren in andere projecten. Gelukkig is de verkoop van gouden munten gemakkelijk en fiscaal voordelig in België, in tegenstelling tot heel wat andere landen. GFI kan u adviseren en helpen bij de verkoop van Napoléons of andere gouden muntstukken.

Napoleon verkopen

Waarom is de verkoop van Napoléon/gouden munten interessant in België?

Hoewel ze steeds strenger wordt, is de regelgeving voor de verkoop van goud voordelig in België. U betaalt momenteel namelijk geen heffingen of belastingen op de verkoop van goud in België.

De transacties verlopen gemakkelijk en snel. De antiwitwaswetgeving van 18 september 2017 verplicht ons wel om de verkopers te identificeren en een elektronisch register van hun gegevens op te maken. We moeten u dus om een identiteitsbewijs vragen. De verkoop van goud is bijgevolg niet anoniem. Deze maatregel is bedoeld om het witwassen van geld, fraude en oplichting te bestrijden. Daarnaast zijn contante betalingen beperkt tot 500 euro per transactie en per dag. Bij GFI storten we het restbedrag nog de dag zelf via bankoverschrijving.

Wanneer gouden Napoléon/munten verkopen?

Het is niet evident om het juiste moment te kiezen voor de verkoop van uw gouden munten. U kan de koersen volgen, grafieken bekijken en de premie opvolgen. Verlies echter de andere factoren die de goudkoers beïnvloeden niet uit het oog: de conjunctuur, de inflatie, de reële rentevoeten, de internationale geopolitieke context.

U moet ook rekening houden met de premie en de spotprijs.

  • De premie is het verschil (in %) tussen de spotprijs van een munt en de aankoop-/verkoopkoers (ask/bid).
  • De spotprijs is de intrinsieke waarde van het muntstuk, ofwel de waarde van het goud dat het bevat. Ze wordt berekend op basis van de koers van het metaal op de internationale markten.

De koper heeft er natuurlijk baat bij om de beleggingsmunt te kopen met de laagste premie en de verkoper om die te verkopen met de hoogste premie. De premies en commissies zijn reeds verrekend in de prijzen op onze site.

Hoe Napoléon/gouden munten verkopen?

Het wordt aangeraden een beroep te doen op betrouwbare kantoren die gespecialiseerd zijn in de verkoop van goud.

Er zijn heel wat aan- en verkoopkantoren in Antwerpen en vooral in het centrum van Brussel (waar GFI is gevestigd). Wij laten uw transacties gemakkelijk, veilig en snel verlopen. Informeer grondig naar hun reputatie. Aangezien dit domein in volle ontwikkeling is, worden ook kantoren opgericht die het niet zo nauw nemen.

De experts van GFI bekijken uw munten grondig en bepalen of er een premie is bovenop de intrinsieke waarde. Voor de berekening van de verkoopprijs van gouden muntstukken spelen ook andere elementen een rol, zoals de vraag en het aanbod, de zeldzaamheid, de toestand van bewaring van de munt (te erg beschadigde munten kunnen wel nog worden omgesmolten), en de numismatische waarde (voor de meer zeldzame muntstukken en verzamelmunten). Vervolgens maken ze een vrijblijvende schatting van uw gouden munten. Het wordt aanbevolen uw munten te bewaren in een verzegelde verpakking. Als uw muntstukken niet verzegeld zijn, reinig ze dan niet: u zou ze kunnen beschadigen.