NIEUW: ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

10/03/2022

Technische analyse Goud & Zilver

Een bliksemsnelle stijging, aangewakkerd door de geopolitieke context en technische signalen die wijzen op een mogelijke afzwakking. Een welkome rustpauze, maar hoogstwaarschijnlijk tijdelijk. 

Technische analyse Goud & Zilver

Het gele metaal breekt door

Goud in US dollar is in iets meer dan een maand tijd +15% gestegen van het dieptepunt in februari tot het hoogste punt in maart.

Het beweegt zich momenteel dicht bij de psychologische barrière van $2000.

In de intraday handel test hij opnieuw deze weerstand die nu een steun is geworden.

Op maandag 8 maart bereikte het de $2075-zone, de vorige all-time high opgetekend in augustus 2020.

Source: Tradingview

Het gele metaal heeft een mooie beker getekend en wij zouden graag zien dat het een schone handgreep tekent om een solide voortzetting van de trend aan te geven.

Er zijn een paar dingen die wijzen op een mogelijke kortstondige pauze:

  • Een hoogtepunt om mee te werken (met een handvat)

  • RSI op 72 wijst op instap in de overboughtzone

  • De bovenste Bollinger band is al 4 weken overschreden.

Herinnering: Technische analyse voorspelt de toekomst niet, zij geeft ons waarschijnlijkheden. Deze kunnen worden weggevaagd in geval van toegenomen geopolitieke spanningen en irrationaliteit.

Wat de koersdoelen betreft: het dichtstbij zou de zone van $2150 zijn, als we de amplitude van de driehoek met ongeveer 15% verlengen bij de uitbraak.

Dan komt het $2300 gebied als we de amplitude van ongeveer 10% tussen het historische hoogtepunt en het draaipunt (paarse lijn) aanhouden.

Voor de liefhebbers van technische analyse, laten we eens kijken naar het Fibonacci retracement voor de vorming van het handvat.


Source: Tradingview

Wanneer we teruggaan naar het draaipunt rond $1875, zien we dat de tussenliggende niveaus relatief dicht bij de vorige niveaus liggen die we zagen toen de beker werd gevormd: 1995, 1970, 1950, 1920.

Dus als de beker zich vormt, hoe ver zal hij dan gaan? Alle weddenschappen zijn uit.

Grijs metaal in hinderlaag

Zilver steeg met 23% tussen 3 februari en 8 maart en wordt momenteel verhandeld rond $26/ounce.


Source: Tradingview

In tegenstelling tot goud, is het nog ver verwijderd van zijn all-time high van 49,7 dollar.

Maar we zien dat de doorbraak van het $25 pivot dat eind februari begon, bevestigd is en zilver test opnieuw deze weerstand die steun werd.

Wij hopen het grijze metaal de volgende weerstanden rond $28 en $30 te zien opzoeken om eindelijk uit het horizontale consolidatiekanaal te breken dat in augustus 2020 begon.

De kans is groot dat hij de trend van het goud met vertraging zal volgen, zoals gewoonlijk.

>>> Maak een account aan op ons beveiligde platform om op elk moment gemakkelijk te kunnen kopen, verkopen en opslaan.

Tot ziens,

Het GFI-team

PS: Wilt u geen belangrijke informatie missen? Om regelmatig en snel te weten waar goud en zilver staan? Schrijf u hieronder in op onze 100% gratis nieuwsbrief.

--

Disclaimer:

De informatie voorgesteld op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies, aanbod tot verkoop of uitnodiging tot aankoop, en mag niet worden beschouwd als basis voor of aansporing tot het aangaan van een belegging.

 

De behaalde resultaten in het verleden zijn niet constant en vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten. Deze nieuwsbrief houdt geen rekening met uw financiële situatie en doelstellingen. De belegger is de enige die oordeelt over de opportuniteit van de transacties die hij eventueel aangaat.

 

 

De informatie op deze website zijn niet bedoeld voor distributie of gebruik door personen in een land of rechtsgebied waar een dergelijke distributie of gebruik in strijd zou zijn met de plaatselijke wet- of regelgeving.

 

Voor meer informatie over Gold and Forex International: zie de Algemene Voorwaarden.

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen bebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en fysiek goud
23-04-2024

Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en...

In het huidige financiële landschap staat de allure van fysiek goud in de schijnwerpers. Het biedt een robuust beleggingsalternatief...
Kosten voor kluisjes in de lift?
22-04-2024

Kosten voor kluisjes in de lift?

Een grote Belgische bank heeft onlangs aangekondigd dat de tarieven voor het huren van haar kluisjes aanzienlijk zullen stijgen, waardoor de kosten voor het hele assortiment verdubbelen. Deze...
 ‘Barometer van het financieel systeem en nakend onheil’ : Artikel van *De Morgen*
11-04-2024

‘Barometer van het financieel systeem en nakend onheil’ :...

De goudprijs heeft een nieuw historisch record bereikt. Wat maakt het edelmetaal tot een ‘veilige haven’ voor beleggers? ‘Goud is mooi, onvergankelijk, intrigerend en mysterieus.’ -...
Record: Goud in onbekende wateren! Wordt zilver wakker?
08-04-2024

Record: Goud in onbekende wateren! Wordt zilver wakker?

Goud staat op historisch ongekende niveaus. Sommige analisten verklaren dit door een toekomstige renteverlaging door de centrale banken. Maar is dat genoeg? En kijk uit voor zilver, dat...