Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Nieuwe spanning op de markten

Nieuwe spanning op de markten
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
14/06/2019

Spanningen in de Golf duwen het gele metaal

Twee tankers, een Japanner en een Noor, werden deze donderdag in de Arabische Zee aangevallen. Deze aanvallen hebben onmiddellijk de goudprijs doen stijge en deze verhoging van het gele metaal zou versterkt kunnen worden door de beschuldigingen van de Amerikanen tegen Iran.

Vergeet niet dat Iran de straat van Ormuz controleert en een vitale passage i suit de Perzische Golf en die ze in het verleden dreigde te sluiten naar aanbeiding van de Amerikaanse sancties tegen de Iraanse Economie

De Islamitische Republiek verdedigt zichzelf tegen het ontstaan ​​van deze aanvallen en oordeelt de beschuldigingen van de Amerikanen "zonder grond". Ze beweren ook dat Iran de schepen in nood te hulp was gekomen en hun bemanning had gered.

Deze aanvallen en beschuldigingen wekken de vrees op voor een nieuwe omhelzing in de regio die het goud omhoog duwde. Het was vanmorgen meer dan $ 1355 per gram en zou kunnen blijven stijgen, afhankelijk van de reacties van de verschillende partijen.