5 fouten om te vermijden bij het verzamelen van munten

5 fouten om te vermijden bij het verzamelen van munten
08/05/2019

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat terwijl u in goud belegt, u zich ervan bewust moet zijn dat er voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen.

1. Maak je munten niet schoon - Een veelgemaakte fout bij het vinden of ontvangen van munten is om ze schoon te maken om ze glanzend te maken. Dit is een grote fout, want in tegenstelling tot de munten die we in films of tekenfilms zien, zijn de meeste gouden munten niet bedoeld om glanzend te zijn. Hun oorspronkelijke kleur en patina mogen niet worden veranderd door ze te reinigen. Houd in gedachten dat de specialist waar je het aan verkoopt waarschijnlijk een specifiek product gebruikt en dat al vele jaren doet.


2. Identificeer valse munten - Het is belangrijk om bij gerenommeerde leveranciers te kopen. De reden is dat er sommige munten zijn die geen originelen aanvallen zijn. In zeldzame gevallen worden munten soms verzegeld en bevatten ze slechts een fractie van goud. Munten die sterk zijn nagemaakt, zijn 20 Fr Vrenelis, 20 Fr Napoléon en 20 Dollars goud. De reden is dat decennia geleden de premie op die munten erg hoog was en het daarom voor fraudeurs zeer winstgevend was om te vervalsen en door te verkopen. Een goed idee zou zijn om beoordelingen van Google te controleren of om te kijken wat mensen op forums zeggen.

3. Bewaar het op een veilige plaats - het wordt aanbevolen dat u uw goud op een veilige plek op de bank bewaart. Die zijn relatief goedkoop en sterk beveiligd. Als alternatief kunt u ze thuis houden, hoewel het niet zo veilig is. Het is ook belangrijk om ze in de plastic hoezen te houden zodat de munt geen schade oploopt. In de loop van de tijd kunnen munten van kleur veranderen, maar het maakt niet uit dat ze hun waarde behouden.


4. Vermijd het aanraken van munten - Sommige munten kunnen heel gemakkelijk beschadigd worden, vooral puur gouden munten (999,9) zoals de Canadese Maple Leaf of de Australian Nugget. Het wordt daarom aangeraden om ze niet te vaak aan te raken om krassen te voorkomen.

5. Focus niet op een enkele muntsoort - we raden u aan niet alleen op één munt te focussen. De reden hiervoor is dat premies variëren naargelang de vraag. Daarom is het belangrijker om een ​​munt met een lage premie te kopen en te verkopen met een hoge premie, wat gemakkelijker is met een breder portfolio aan munten.

photo credit

unsplash-logo Tim Evans