Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Trump neem teen halve-draai

Trump neem teen halve-draai
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
06/05/2019

Terwijl de onderhandelingen over de internationale handel beginnen, maakt Trump een draai van 180 °

Er werd aanzienlijke vooruitgang geboekt in de handelsbesprekingen tussen China en de VS, maar Trump heeft net een verklaring afgelegd die de markten doen rammelen. Inderdaad, de Amerikaanse president heeft aangekondigd dat hij vrijdag de belastingen van 10% naar 25% wil doorbrengen op 200 miljard Chinese import. Hij zei ook dat hij 25% andere Chinese import wil opleggen die 325 miljard dollar zou vertegenwoordigen.

Deze draai van 180 ° verraste iedereen en zou kunnen betekenen de bereidheid van Trump om druk uit te oefenen op de Chinezen om de onderhandelingen te versnellen. Niettemin hebben deze verklaringen een effect gehad van een bom op de markten. De Chinese aandelenmarkt verloor 5% en de Europese beurzen openden vanmorgen rood.

De ounce goud versus de dollars (XAUUSD) steegde met $3 en de yuan (CNY) werd logischerwijs in de loop van de ochtend ten opzichte van de euro afgebouwd van 7,53 naar meer dan 7,60.

Alle ogen zijn nu gericht op de Chinezen die logisch op de provocaties van Trump moeten reageren.