Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Goed nieuws in Europa

Goed nieuws in Europa
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
02/05/2019

Europese cijfers voor het eerste kwartaal stellen gerust

De economische groei in het eurogebied is in het eerste kwartaal toegenomen. Het is 0,4% terwijl we 0,2% verwachtten. Dit resultaat is bemoedigend en geruststellend omdat deze stijging afkomstig is van Frankrijk en Italië, die het beter hebben gedaan dan verwacht. Deze toename van de groei gaat gepaard met een daling van de werkloosheid in het eurogebied van 7,8% naar 7,7%. Deze cijfers zijn geruststellend als we weten dat Frankrijk en met name Italië maandenlang zorgen baren.

Italië wekte de indruk om kleur terug te winnen, omdat het zijn BBP in de laatste twee kwartalen met 0,2% heeft bereikt ten opzichte van -0,1% en de werkloosheid is gestegen van 10,5% tot 10,2%.

Als we aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kijken, heft Jerome Powell Wall Street afgehoeld en de renteverlaging weggeveegd van de taxen in 2019. Hij benadrukte de kracht van de Amerikaanse economie en reageerde daarom niet gunstig op het Verzoek van Trump voor lagere tarieven.

De EURUSD ging van 1.1250 naar 1.1190 na deze aankondiging en was vanmorgen rond 1.1205. Het once goud in dollars (XAUUSD) viel en was vandaag ongeveer $ 1270.