Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

De Brexit wordt uitgesteld

De Brexit wordt uitgesteld
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
11/04/2019

De EU heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuw uitstel van de Brexit-datum verleend

De nieuwe Brexit-datum is vastgesteld voor 31 oktober met een tussenstap in juni. Europese leiders hebben voorgesteld de deadline tot 31 oktober uit te stellen. Dit rapport werd zonder verrassing door Theresa May geaccepteerd.

De datum van 31 oktober is een compromise tussen het standpunt van Duitsland die wilde met een jaar uitstellen en de positive van Frankrijk, Belgie en Luxemburg wensende een zeer korte termijn. Theresa May wilde een uitstel tot 30 juni, maar de Europeanen vonden deze termijn te kort. Inderdaad de Europese verkiezingen naderen en de Europeanen willen de democratische werking van de Unie niet versperren.

Zoals hierboven uitgelegd, is er een tussenstap; Theresa May zal een akkoord moeten bereiken en de Europese verkiezingen in Juni houden. In geval van een mislukking zal Groot-Brittannië de EU op die datum op een sterke manier verlaten (geen deal). De Britse premier heeft zich er ook toe verbonden de besluiten van de Unie tijdens deze verlengingsperiode niet te blokkeren.