Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

De prestatie van Theresa May

De prestatie van Theresa May
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
29/03/2019

Het is 29 maart en de Premier speelt haar laatste kaarten

Theresa May probeert haar instemming te krijgen door het in twee delen te splitsen. Inderdaad, zij is erin geslaagd om op de agenda van vrijdag een stemming over zijn gedeeltelijke terugtrekkingsovereenkomst op te leggen.

 Het is niet een kwestie over de stemmen en de overeenkomst die met Brussel onderhandeld wordt maar het niet valideren van de overeenkomst van de totale productie van de politiche verklaring, deze beperkende factor van de overeenkomst is niet aan de orde van de dag. Als deze overeenkomst vandaag wordt aanvaard, heeft Groot-Brittannië een verlenging tot 22 mei. Maar bovenal zal Theresa May moeten aftreden omdat ze zich ertoe verbindt haar positie te bevrijden als het parlement gunstig staat tegenover haar instemming.

Dus in het geval van aanvaarding van de overeenkomst, zal de vaagheid in Groot-Brittannië de overhand hebben, omdat er niets zal worden vastgesteld over de toekomstige betrekkingen met de EU en er zal niemand zijn om de onderhandelingsteksten Brexit te houden.

De schaduw van een harde Brexit fladdert en het GBP verliest terrein tegen de EUR. Het handelt vandaag 0.8620 (terwijl het minder dan 0.85 twee dagen geleden was).