Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Trump stelt hogere belastingen uit op producten die uit China worden geïmporteerd

Trump stelt hogere belastingen uit op producten die uit China worden geïmporteerd
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
25/02/2019

De impasse tussen de VS en China begint af te nemen.

Discussies tussen China en de Verenigde Staten gaan door en vinden plaats in een rustiger klimaat. Trump heeft inderdaad aangekondigd dat de verhoging van de invoerbelastingen op Chinese producten uit te stellen, die normal op 2 maart in werking zou moeten treden. De belasting zou stijgen van 10% naar 25% op $ 200 miljard aan jaarlijkse import van producten uit China.

De Amerikaanse president nam het besluit omdat hij zei: "De Verenigde Staten hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt met betrekking tot belangrijke structurele kwesties zoals bescherming van intellectuele eigendom, overdracht van technologie, landbouw, diensten, handel en buitenlandse valuta en veel andere onderwerpen.

China reageerde op dezelfde manier en beloofde zelfs om $ 1,2 biljoen aan producten uit de Verenigde Staten te kopen. De spanning begint te verdwijnen tussen de twee landen.

Deze aankondiging werd met opluchting begroet door de beurzen en door Duitsland, waarvan de economie naar buiten toe eruit ziet.