Ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

15/11/2023

De eerste stappen om in goud te beleggen - deel 5 : waar te beginnen ?

Een fysieke Gold-portfolio heel eenvoudig

De eerste stappen om in goud te beleggen - deel 5 : waar te beginnen ?

Welkom bij de vijfde stap in onze serie ‘Eerste stappen naar beleggen in goud’. U heeft de voordelen van goud als bezit al onderzocht, ontdekt hoe u uw goudreis kunt beginnen, de voor- en nadelen van beleggen in goud ontcijferd en de verschillende vormen van goud verkend. Vandaag behandelen we een essentieel onderwerp: het diversifiëren van uw beleggingsportefeuille met goud.

"Kiezen is altijd afstand doen"

Het diversifiëren van uw beleggingsportefeuille is meer dan alleen een aanbeveling; het is de hoeksteen van elke verstandige financiële strategie. Financiële markten zijn onderhevig aan onvoorspelbare volatiliteit, zoals blijkt uit de huidige situatie op de financiële markten, aangewakkerd door macro-economische, geopolitieke, enz. factoren. In deze context wordt diversificatie een krachtig wapen voor geïnformeerde beleggers. Dit houdt in dat activa worden gespreid over verschillende beleggingscategorieën, waardoor het systeemrisico wordt geminimaliseerd. Met andere woorden, het vermindert de correlatie tussen de activa in uw portefeuille, wat betekent dat wanneer sommige beleggingen dalen, andere kunnen groeien of op zijn minst stabiliseren.
Uw portfolio diversifiëren

“Een beetje goud doet nooit pijn”

Welke rol speelt goud in een portefeuillediversificatiestrategie ?

Zijn tastbare karakter, zijn stabiliteit in tijden van crisis en zijn liquiditeit maken het de ideale metgezel voor elk type investering.

Laten we de verschillende voordelen herinneren die goud biedt, die andere activa niet kunnen bieden:

Diversificatie en balancering: Goud heeft een omgekeerde correlatie met veel andere activaklassen. Deze negatieve correlatie betekent dat wanneer andere activa dalen, goud de neiging heeft in waarde te stijgen, wat helpt om uw portefeuille in evenwicht te brengen.

Bescherming tegen inflatie en devaluatie van valuta: Wanneer valuta’s waarde verliezen als gevolg van inflatie of devaluatie, heeft goud de neiging zijn intrinsieke waarde te behouden en de koopkracht te behouden.

Waardevolle liquiditeit: Goud wordt universeel geaccepteerd als waardeopslagmiddel en kan gemakkelijk worden gekocht of verkocht. Het is een liquide actief.

Universele erkenning: Goud wordt overal ter wereld begrepen. Of je nu in Parijs, New York of Tokio bent, goud behoudt zijn plaats als symbool van rijkdom en macht. Aarzel daarom niet om dit uitstekende rapport van de Word Gold Council te bekijken, waarin goud in al zijn originele aspecten wordt gepresenteerd.

Groeipotentieel op lange termijn: historisch gezien heeft goud een constante langetermijngroei gekend: sinds 2000 bedraagt​​de jaarlijkse prestatie in euro's ongeveer 8,5%. 

Welk percentage fysiek goud moet u in uw portefeuille stoppen?

De zoektocht naar de optimale beleggingsportefeuille is een spannende uitdaging voor elke slimme belegger. Het is de perfecte balans tussen diversificatie, stabiliteit en groeipotentieel. Om een ​​robuuste portefeuille op te bouwen, is het essentieel om een ​​verscheidenheid aan activa op te nemen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Diversificatie is niet alleen het eerste waar beleggers aan moeten denken, maar ook het tweede en derde, en waarschijnlijk het vierde en vijfde. John Bogel

Goud kan, als een van de oudste en meest gerespecteerde activa, een centrale rol spelen in een portefeuille. Algemeen wordt aangenomen dat de optimale plaats voor goud in een evenwichtige portefeuille schommelt tussen 5% en 20%, afhankelijk van het risicoprofiel van elke belegger. Vergeet ook niet om niet al je eieren in één mandje te leggen, want goed investeren betekent ook goed slapen...

De informatie voorgesteld op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies, aanbod tot verkoop of uitnodiging tot aankoop, en mag niet worden beschouwd als basis voor of aansporing tot het aangaan van een belegging. De behaalde resultaten in het verleden zijn niet constant en vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten. Deze nieuwsbrief houdt geen rekening met uw financiële situatie en doelstellingen. De belegger is de enige die oordeelt over de opportuniteit van de transacties die hij eventueel aangaat.

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen bebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
Maakt zilver een comeback?
11-06-2024

Maakt zilver een comeback?

Na een lange periode zonder echte richting, is het grijze metaal wakker geworden. Traditioneel beweegt het met een zekere vertraging...
De gouden risico’s: Schitteren zonder te struikelen in goudbeleggingen
29-05-2024

De gouden risico’s: Schitteren zonder te struikelen in...

In de complexe en soms tumultueuze wereld van beleggingen schittert goud als een veilige haven, een anker van zekerheid in een oceaan van volatiliteit. Echter, beleggen in...
Investeren in goud - deel 3: De verschillende factoren die de prijs van goud beïnvloeden
08-05-2024

Investeren in goud - deel 3: De verschillende factoren...

De eerste stappen naar investeren in goud - deel 3: De verschillende factoren die de prijs van goud beïnvloeden
Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en fysiek goud
23-04-2024

Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en...

In het huidige financiële landschap staat de allure van fysiek goud in de schijnwerpers. Het biedt een robuust beleggingsalternatief...