NIEUW: ons kantoor in Lasne is nu op afspraak geopend

22/02/2022

Goud geeft ons een belangrijk bullish signaal!

Goud staat misschien op een tweesprong. Het signaal van een nieuwe opwaartse trend wordt op de grafieken bevestigd. Beleggers en speculanten kunnen op dezelfde trein stappen.

Goud geeft ons een belangrijk bullish signaal!

Een geweldig patroon in US dollars

Het gele metaal sloot de week af op $1898 met een winst van +1,75%.

In de week van 7 februari 2022 brak het door de top van deze lange 18-maanden consolidatiedriehoek en sloot de week erboven.

In de week van 14 februari 2022 bevestigde goud deze uitbraak door de grens van $1900 per ounce te testen.

Inderdaad, hij viel niet terug in de driehoek. Het hertestte de breakout, maar het herstelde snel en sloot af op $1898, boven de spil rond $1877 (paarse lijn).

De goudprijs in US dollars

Bron: tradingview

Grafiekanalyse voorspelt natuurlijk niet de toekomst, maar biedt ons wel waarschijnlijkheden.

Duidelijk stijgend, in dit geval.

Wij hopen goud te zien gaan naar zijn vorige hoogtepunt op $2075.

Nu is het beter om het gele metaal rustig te zien klimmen door te werken aan de verschillende tussenliggende weerstanden op $1900-1915, $1960-1965.

En natuurlijk, de symbolische weerstand van $2000.

Als het te snel en te hard gaat, zullen er winstnemingen zijn.

Het zal sneller leeglopen en daarom zal er consolidatie plaatsvinden.

De goudgrafiek in euro's? Ook niet slecht!

De onderliggende trend is dezelfde.

Als de grafiek voor goud is uitgedrukt in Amerikaanse dollars, moeten wij ook de koers in de valuta waarmee wij leven in het oog houden: de euro.

Het gele metaal sloot de week af op €1676,5 voor een winst van +2.38%.

De goudprijs in euro

Bron: tradingview

Wij zien ook een uitbraak naar boven, maar van een kop en handvat patroon (roze lijn) in plaats van een driehoek.

De kop en handvat is een voortzetting van de trend.

Het signaal is dus ook stijgend en dat is vrij logisch.

En hier wachten we op de grafische bevestiging met een slot boven de spilprijs rond €1655 (paarse lijn).

Dan kan het gele metaal terug gaan naar zijn vorige piek van augustus 2020 op €1749 alvorens ons misschien nieuwe hoogten te bieden.

De context is dus gespannen, goed voor goud

Naast de grafische analyse spelen verschillende elementen in het voordeel van een appreciatie van het gele metaal.

Dus, heel kort...

De inflatie is hoog, met name als gevolg van de stijging van de prijs van energieproducten (gas, elektriciteit, brandstof, enz.). De inflatie bedroeg eind januari 7,59%, tegen 5,71% in december en 5,64% in november (bron: statbel.fgov.be)

De reële rentetarieven zijn negatief. En dit begint algemeen aanvaard en begrepen te worden door een meerderheid van spaarders en beleggers.

(Lees ons artikel: Nieuw record: 300 miljard euro op spaarrekeningen!)

Dit heeft gevolgen voor staatsobligaties, die geacht worden bescherming te bieden tegen de volatiliteit van de portefeuille. Eind februari 2021 gaf 63% van de staatsobligaties in de eurozone een negatief rendement. (bron: test-aankoop.be)

De situatie in Oekraïne. Het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden in de propaganda van de media. Veroorzaken de VS zelf de spanning die zij aan de kaak stellen? Omarmt Rusland werkelijk het plan om Oekraïne binnen te vallen? Het is moeilijk te weten. Maar één ding is zeker: geopolitieke spanningen zijn over het algemeen goed voor de goudprijs.


De aandelenmarkten consolideren om de aanzienlijke stijging sinds maart 2020 (+120%) te verwerken. Zij zouden zijwaarts kunnen evolueren met een volatiliteit van +/- 15% over het jaar 2022.

Een blik op zilver

Zilver sloot de week van 14 februari 2022 af op €21 voor een wekelijkse winst van +1,70%.

Zilverprijs in euro

Bron: tradingview

Op de grafiek zien we dat zilver, net als goud, zich sinds augustus 2020 in een consolidatie-interval bevindt, een vak waarin het zijwaarts drijft.

De onderliggende trends tussen goud en zilver gaan meestal in dezelfde richting.

Zilver heeft echter de neiging laat te beginnen, vergeleken met goud.

Maar pas op, als hij wakker wordt, is de volatiliteit hoger.

In tegenstelling tot goud, beweegt zilver momenteel op de bodem van het kanaal.

Wij zien ook een spil op het grijze metaal tussen €22 en €22,5.

Terwijl goud zijn spil al aan het doorbreken is, moet zilver nog aan het zijne werken opdat kopers het idee zouden aanvaarden om boven deze prijs te accumuleren.

Met de RSI op 54 en een consolidatiedriehoek waarin de volatiliteit zich vernauwt, evenals de Bollinger Bands, fluistert de grafiekanalyse steeds duidelijker dat dit consensusmoment nadert.

Conclusie

Goud zit al 18 maanden in een consolidatie en begint daar nu uit te komen.

Zilver zal waarschijnlijk volgen.

De beursindexen lijken in een consolidatie te komen en zouden dalend kunnen worden.

Als de volatiliteit toeneemt, is het beter om in cash te blijven en een positie in goud in te nemen. En mogelijk zilver in de nabije toekomst voor een grotere potentiële winst.

Dus, het is waar...

We kunnen ons een beetje verloren voelen wanneer we onze portefeuille moeten herstructureren nadat we 10 of 15 jaar lang een strategie hebben gevolgd.

Er is echter geen reden om in paniek te raken of, erger nog, achterover te leunen en niets te doen.

Goud wordt weer relevant in de ogen van een groeiend aantal beleggers als portefeuilleverzekering en ook als speculatief instrument om zich te positioneren aan het begin van een opgaande trend die verscheidene maanden, kwartalen of zelfs jaren zou kunnen duren.

Laat maar horen...

Het GFI-team


PS: Om veilig en zonder u te hoeven verplaatsen goud te kopen/verkopen en op te slaan, hoeft u alleen maar een account aan te maken op ons GFI Gold-platform. Het is snel en gemakkelijk.

--

Disclaimer:

De informatie voorgesteld op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies, aanbod tot verkoop of uitnodiging tot aankoop, en mag niet worden beschouwd als basis voor of aansporing tot het aangaan van een belegging.

 

De behaalde resultaten in het verleden zijn niet constant en vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten. Deze nieuwsbrief houdt geen rekening met uw financiële situatie en doelstellingen. De belegger is de enige die oordeelt over de opportuniteit van de transacties die hij eventueel aangaat.

 

 

De informatie op deze website zijn niet bedoeld voor distributie of gebruik door personen in een land of rechtsgebied waar een dergelijke distributie of gebruik in strijd zou zijn met de plaatselijke wet- of regelgeving.

 

Voor meer informatie over Gold and Forex International: zie de Algemene Voorwaarden.

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen bebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en fysiek goud
23-04-2024

Beleggen in goud: Vergelijking tussen mijnbouwaandelen en...

In het huidige financiële landschap staat de allure van fysiek goud in de schijnwerpers. Het biedt een robuust beleggingsalternatief...
Kosten voor kluisjes in de lift?
22-04-2024

Kosten voor kluisjes in de lift?

Een grote Belgische bank heeft onlangs aangekondigd dat de tarieven voor het huren van haar kluisjes aanzienlijk zullen stijgen, waardoor de kosten voor het hele assortiment verdubbelen. Deze...
 ‘Barometer van het financieel systeem en nakend onheil’ : Artikel van *De Morgen*
11-04-2024

‘Barometer van het financieel systeem en nakend onheil’ :...

De goudprijs heeft een nieuw historisch record bereikt. Wat maakt het edelmetaal tot een ‘veilige haven’ voor beleggers? ‘Goud is mooi, onvergankelijk, intrigerend en mysterieus.’ -...
Record: Goud in onbekende wateren! Wordt zilver wakker?
08-04-2024

Record: Goud in onbekende wateren! Wordt zilver wakker?

Goud staat op historisch ongekende niveaus. Sommige analisten verklaren dit door een toekomstige renteverlaging door de centrale banken. Maar is dat genoeg? En kijk uit voor zilver, dat...