Goud bereikt nieuwe hoogten

Goud bereikt nieuwe hoogten
18/02/2020

De huidige goudprestaties bekoren de investeerders

Het gele metaal bereikte vandaag een nieuwe piek door 1473 € per ounce aan te raken en de dag is nog niet voorbij! Na een beetje stilte aan het begin van het jaar, presteerde goud geleidelijk om zijn huidige piek te bereiken.

Het is geen geheim dat goud de ultieme veilige haven is en zijn rol tot in de perfectie speelt. Economische instabiliteit en de angst voor een verdere vertraging drukken de prijs van edele metalen op.

Apple heeft inderdaad meegedeeld dat het een vertraging van zijn activiteit zou moeten verwachten als gevolg van een daling van de vraag in China en dat de resultaten hiervan zouden lijden. Apple zou daarom het symbool van de economische vertraging kunnen worden en zijn waarschuwing hangt vanmorgen over de aandelenmarkten. Het appelbedrijf bevestigt daarom de trend die Alibaba vorige week al had opgespoord door ook te waarschuwen voor de resultaten.

Bovendien beginnen Aziatische landen die sterk afhankelijk zijn van China, zoals Japan en Hong Kong, ook tekenen te vertonen van de impact van Covid-19 op hun economieën.

Het lijdt geen twijfel dat goud nog steeds nieuwe hoogten moet bereiken in het geval van een economische recessie in Aziatische landen.