België rust op goud

België rust op goud
21/11/2019

België heeft, net als veel landen, een sterke goudreserve

De goudreserve van België is aanzienlijk en vertegenwoordigt 227,4 ton, wat overeenkomt met een waarde van bijna 10 miljard euro de datum van vandaag. Zelfs als dit bedrag aanzienlijk is, is het niet bedoeld voor het verkoop. Inderdaad België bewaart inderdaad een zorgvuldig deposito's om zich te wapenen tegen het systeemrisico's en zal het gebruiken als een schild in geval van financiële crisis. We kunnen een parallel trekken met een vermogensbeheerder die zijn goudportefeuille diversifieert om zich te beschermen tegen de prestaties van de aandelenmarkt of obligaties, ...

België is duidelijk niet het enige land dat comfortabel op zijn goud zit. Rusland en China hebben hun reserves zelfs om verschillende redenen aanzienlijk verhoogd. Rusland heeft bijvoorbeeld zijn goudbezit verhoogd van 500 ton in 2006 tot ... 2200 ton in 2019, vanwege de sancties die zijn opgelegd na hun annexatie van de Krim.

Hoewel de Nationale Bank van België haar goudbezit beheert, bevinden de reserves zich niet op ons grondgebied. België heeft goud achtergelaten in Engeland, Canada en Zwitserland. Het heeft zijn reserves verdeeld in drie plaatsen om het risico in geval van oorlog te verminderen. Deze plaatsen zijn duidelijk de veiligste ter wereld en komen overeen met het adagium dat zegt: "Doe niet al je eieren in één mand".

Staten hebben begrepen dat het gele metaal de veilige haven bij uitstek blijft voor het veiligstellen van zijn erfgoed. Het is aan ons om hetzelfde te doen ... tot ziens, hallo!

Source: Artikel van RTBF (18/11)