Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Goud breekt records

Goud breekt records
04/09/2019

De goudprijs is aanzienlijk gestegen.

Goud bereikte gisteren overdag een ongekend niveau. Inderdaad, het ounce goud in euro's overschreed 1413 euro, een record dat nooit is bereikt sinds de notering. Het is vanmorgen rond 1400 gestabiliseerd.

De prijs van goud wordt opgedreven door de handelsoorlog tussen China en de VS, de dreiging van een golfoorlog, Brexit, de toename van de vraag naar geel metaal en een sterke dollar.

Wat dat laatste betreft, hadden we het over records voor het gele metaal in euro's, maar we zijn nog ver verwijderd van het historische niveau in dollars. Het ounce goud vanmorgen staat op $ 1535, ver verwijderd van de $ 1914 van 5 september 2011. Die dag was het EURUSD-hof vandaag 1,43 tegen 1,0990 en een hoge dollar heeft een positieve invloed op de prijs van de goud in euro.

Het blijft de bedoeling om deze recorddrempel vandaag te bekijken en te zien of deze de komende dagen zal worden verslagen... Wait and see