Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Trump en China drukken de prijs van goud

Trump en China drukken de prijs van goud
26/08/2019

De handelsoorlog gaat door tussen de twee mackten landen.

Na het spleen van de verzoening, schoten de Chinezen vroeg in het weekend als eerste af door te dreigen hun tarieven op Amerikaanse producten te verhogen. Deze toename zou $ 75 miljard aan jaarlijkse Amerikaanse import met zich meebrengen.

Trump reageerde direct door een verhoging van de belastingen op de Chinese invoer aan te kondigen en vroeg het Amerikaanse bedrijfsleven de handel met de Chinezen te beëindigen.

Het was genoeg voor de markten om zich zorgen te maken en rood te worden en goud omhoog te duwen. Het ounce goud ging zelfs van $ 1.528 naar $ 1.555 (+ 1,77%). De Amerikaanse dollar (USD) verzwakte op dezelfde dag van 1.1060 naar 1.1160. De EURUSD is momenteel 1.1143

Vanmorgen speelden de twee partijen met verzoeningen, om te beginnen met China, die om een ​​oplossing vroeg en de onderhandelingen te hervatten. Trump heft deze beslissing goegekeurd.