Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Mario Draghi beweegt de markten

Mario Draghi beweegt de markten
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
19/06/2019

De toespraak van Mario Draghi heef zijn effect gehad

De ECB-president maakte gisteren een verrassingsverklaring bij de opening van het Europese Centrale Bank-forum. Hij heef later verstaan dat een verdere renteverlaging mogelijk was, het heft rechtstreeks een impact gehad op de daling van de Euro en de aandeelmarkt gestimuleerd.

In slechts een paar minuten is de EURUSD-prijs gedaald van 1,1423 naar 1,1182 en stabiliseert nu rond 1,12. Deze verklaring had ook een effect op de rendementen in het eurogebied, de tienjaarsrendementen daalde tot een historisch niveau. Het heeft ook een effect gehad op de aandelenmarkten, die aanzienlijk zijn gestegen.

Trump stelde de spraak en de effecten helemaal niet op prijs. Hij maakte het direct bekend op Twitter:

« Mario Draghi just announced more stimulus could come, which immediately dropped the Euro against the Dollar, making it unfairly easier for them to compete against the USA. They have been getting away with this for years, along with China and others.”