Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Goud neemt weer kleuren

Goud neemt weer kleuren
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
04/06/2019

Goud is al een paar dagen in opkomst.

De toename van de spanningsfactoren in de markt heeft de gouden wapenschild van investeringen versterkt. In feite ging het ounce goud in dollars van 1277 USD (30/05/19) naar 1328 USD in 5 dagen.

Deze stijging van 4% is te danken aan de uitspraken van Trump over de Brexit, zijn positie in de handelsoorlog die hij voert tegen China en de slechte beursresultaten dit weekend. Bovendien voorspellen de onlangs vrijgegeven cijfers een renteverlaging die goed zou zijn voor goud.

Dit verklaart de verzwakking van de dollar ten opzichte van de euro. EURUSD beweegde in dezelfde periode van vijf dagen van 1,1124 tot 1,1260. De euro is ook versterkt ten opzichte van alle valuta's. Deze stijging van de EURUSD heeft daarom logischerwijze een invloed gehad op de prestaties van goud in euro. We moeten daarom een ​​toename van 3% tellen als we kijken naar de waarde van het goudstuk in EUR. Het is vanochtend rond 1180EUR.