GFI GOLD is gesloten op vrijdag 29 maart

03/04/2019

Bitcoin neemt meer kleuren

Cryptos inclusief Bitcoin zijn sinds het begin van de week enorm gestegen.

Bitcoin neemt meer kleuren

Bitcoin en de belangrijkste crypto-valuta's zijn sinds het begin van de week ineens meer dan 20% gestegen. Het is lang geleden dat Bitcoin zo'n curve heeft weergegeven. Gisteren ging het van een tijd van $ 4.200 naar $ 5.100 over een uur en stabiliseert het zich van $ 5.000 vanochtend.

Wat zou de reden zijn voor een dergelijke stijging? Sommige "experts" zijn gebaseerd op het overschrijden van de symbolische drempel van $ 4200, wat een weerstand was waarvan de markt meerdere keren struikelde.

Bloomberg vermeldt een dreiging van april-fool van een nieuwssite die aankondigde dat de Amerikaanse Securities & Exchange Commission twee Bitcoin ETF's heeft goedgekeurd.

Reuters vertelt hem dat deze stijging werd veroorzaakt door een bestelling van ongeveer $ 100 miljoen die op meerdere platformen zou geplaatst zijn en dat zou de impuls aan de markt hebben gegeven (voor het passeren van de drempel van $ 4200 accentueren de opkomst ?).

De sterke fluctuatie kan ook te wijten zijn aan meer dan 500 miljoen shortposities, die binnen twee uur op derivaten werden geliquideerd. "Deze gedwongen liquidaties van short posities worden vaak veroorzaakt door margin calls: het klaar Exchange Fund handelaren om hun posities te versterken, maar de kracht om de bitcoin rollover markt Deze stijging zou dan niet verlossen. dan basistransacties ", zegt Coinhouse op haar website.

De indruk die ontstaat, is dat niemand deze plotselinge stijging van de prijs van crypto's echt kan verklaren.

Van zijn kant verloor de Amerikaanse dollar terrein tegen de euro. De EURUSD-prijs ging inderdaad van 1.1200 naar 1.1250. Beleggingsgoud daalde iets onder het merkteken van € 1150,00 per ounce.

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen bebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
De rust voor de storm?
29-02-2024

De rust voor de storm?

Het gele metaal heeft de afgelopen vier maanden een zeer lage volatiliteit laten zien. Het houdt stand op niveaus dicht bij zijn...
Goud in 2023: Wat zijn de vooruitzichten voor 2024?
29-01-2024

Goud in 2023: Wat zijn de vooruitzichten voor 2024?

Het gele metaal boekte een prestatie in euro's van 9,9% over 2023, ondanks ECB-rentetarieven die sinds 2001 niet meer zijn...
L'avenir: Goudprijs bereikt recordhoogte
07-12-2023

L'avenir: Goudprijs bereikt recordhoogte

De prijs van het gele metaal is de afgelopen weken sterk gestegen. Een van de oorzaken? De oorlog in het Midden-Oosten.