Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Britse parlementsleden stemmen tegen "hard Brexit"

Britse parlementsleden stemmen tegen
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
14/03/2019

Het parlement verwierp de niet-onderhandelde echtscheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Nog een stap werd gisteravond genomen. Inderdaad, het parlement verwierp een exit uit de EU zonder akkoord ("no deal"). Het resultaat van de stemming is eindelijk veel strakker dan verwacht. Ze hebben door 321 stemmen tegen 278 een tekst goedgekeurd voor het uitstap van de EU zonder onderhandeling. Wat opgemerkt moet worden is dat zelfs als het parlement over een tekst met een harde Brexit gestemd hebben, uitsluit niet dat een uitstap zonder overeenkomst zou kunnen plaats vinden.

Na dit resultaat zou het Britse parlement moeten stemmen voor uitstel van de deadline, zodat de onderhandelingen kunnen worden hervat. Zoals we gisteren al zeiden, zouden de onderhandelingen zeer beperkt moeten zijn omdat de Europeanen willen kamperen op hun posities en niets willen toestaan ​​over de onderhandelde overeenkomst.

Theresa May is van haar kant voornemens haar opnieuw onderhandelde overeenkomst met de EU voor te leggen aan het Parlement en stelt een uitsteldatum van de Brexit voor tot 30 juni.

Het Britse pond versterkte na dit resultaat en is vanmorgen tot 0.8530.