Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Een klap voor Theresa May

Een klap voor Theresa May
16/01/2019

Het akkoord voor de Brexit-voorsteel werd afgewezen door de Britse parlementsleden.

Zelfs als deze afwijzing werd waargenomen, het massief “nee” klinkt al seen klap in het gezicht van Theresa May. Inderdaad, de premier ontving 202 stemmen voor maar 432 stemmen tegen deze overeenkomst. Dit resultaat toont het onvermogen van Theresa May om de rest van het Brexit-proces te leiden en vooral om een ​​haalbare overeenkomst tussen de verschillende partijen te verkrijgen.

Aan de valutazijde reageerde de Sterling positief op de afwijzing van de deal, maar beleggers en analisten blijven voorzichtig, omdat zij op de middellange termijn een toename van de volatiliteit verwachten.

Deze volatiliteit zal voornamelijk afhangen van de richting die de parlementsleden zullen volgen. Er zijn inderdaad drie mogelijke opties: een harde Brexit, een tweede referendum en uitstellen van de releasedatum door onderhandelingen te starten met een nieuwe premier.

Wat de derde optie betreft, zzn motie van wantrouwen zal vanavong worden gehouden.