Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Geboorte van’s werelds nummer één goud

Geboorte van’s werelds nummer één goud
15/01/2019

De fusie van twee mijnbouwgroepen zal de grootste wereldleider worden op de goudmarkt.

De Amerikaanse mijngroep Newmont Mining Corporation heeft besloten om haar Canadese concurrent Goldcorp uit te kopen. De transactie zal naar verwachting $ 10 miljard bereiken en de grootste mijnbouwgroep ter wereld brengen.

In feite produceerden Newmont en Goldcorp respectievelijk 5,3 en 2,6 miljoen ounces goud in 2017. Dit komt overeen met 224 ton of 6,85% van de wereldproductie. Door deze fusie zou de nieuwe groep tussen de 7 en 8 miljoen ounces goud per jaar produceren voor de komende 10 jaar.

De nieuwe entiteit Newmont Goldcorp zal daarom kunnen concurreren met de Barrick Group die eerder samenging met de Engelsman Randgold. Barrick produceerde in 2017 187 ton goud en zou naar de tweede positie worden gedegradeerd.

"De alliantie zal 's werelds nummer één goudmarkt creëren, met de beste troeven, de beste vooruitzichten en de beste kansen voor waardecreatie", aldus Gary Goldberg, Managing Director van Newmont.