Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Aan Duitsland om uit Europa te komen?

Aan Duitsland om uit Europa te komen?
14/01/2019

Een nieuwe wind van "Dexit", Duitse versie van de Britse "Brexit" begint te blazen ...

Na Groot-Brittannië, zou het de beurt aan Duitsland zijn om Europa te verlaten?

Dit is in ieder geval het plan van de Alternative Party for Germany (AfD). Inderdaad, deze extreem-rechtse partij pleit in deze richting en heeft een programma opgezet voor een exit van de EU via Duitsland met het oog op de Europese verkiezingen eind mei.

Hoewel de afgevaardigden van de beweging stipuleerden dat "Dexit" alleen als laatste redmiddel zou worden gebruikt, werd het toch exit-programma opgezet. De partij roept op tot vergaande hervormingen op EU-niveau en zal het wapen "Dexit" gebruiken als een middel om druk uit te oefenen op andere lidstaten.

Dit is de eerste keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat een politieke partij het lidmaatschap van de EU in twijfel trekt. Niettemin zal de extreem-rechtse partij een sterke tegenstand hebben, omdat de meerderheid van de Duitsers (51%) voorstander en gehecht is aan Europa.

Bron: L’Echo.be