Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

De Fed blijft de rente verhogen

De Fed blijft de rente verhogen
20/12/2018

De Fed heeft de rente goed verhoogd en herziet de vooruitzichten voor 2019.

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) verhoogde afgelopen nacht zijn rentevoeten met 0,25%, van 2,25% naar 2,50%. Deze toename is daarom de vierde en laatste in 2018. De Fed kondigde ook twee nieuwe verhogingen voor 2019 aan, in vergelijking met drie aanvankelijk gepland en één voor 2020.

Deze beslissing werd niet goed ontvangen door de financiële markten. Inderdaad, Wall Street had de Fed gevraagd om de rentestijging na bepaalde economische signalen te pauzeren. We hadden het zelfs over het niet verhogen van de tarieven in december 2018. Dit verzoek is niet gedaan.

Om deze toename te rechtvaardigen, is de Federal Reserve gebaseerd op Amerikaanse economische cijfers, die stevig zijn ondanks een vertraging van de wereldwijde groei. Jerome Powell, president van de FED, herinnerde ook aan de onafhankelijkheid van de FED na de tweet van de Amerikaanse president die opriep de stijgende rente te stoppen.