Italië gaat in recessie?

Italië gaat in recessie?
06/12/2018

Analisten en economen geloven dat Italië niet zal ontsnappen aan een economische recessie.

Economen geloven dat Italië dichter bij de economische recessie komt. Het ontbreekt alleen maar de tweede kwartaal om zijn economie te doen kantelen. Deze situatie weegt natuurlijk zwaar op de economische groei van de eurozone.

De laatste economische nieuws uit Italië is niet bemoedigend. De evolutie van de werkloosheid, het beleggersvertrouwen, de productieactiviteit ... toont aan het land dat de economie van het derde kwartaal dramatisch vertraagd is.

Volgens sommige analisten zou Italië de prijs van een radicale overheid gaan betalen. Maar hij benadrukt dat de slechte cijfers van het land te wijten zijn aan het bezuinigingsbeleid van de voormalige regering. Ze stellen dat hun eigen maatregelen de situatie van het land zullen verbeteren. Ter herinnering: de Italiaanse regering moet haar nieuwe begroting aan de Europese Unie voorleggen en die moet minder duur zijn dan de vorige die door de EU geweigerd werd.

De slechte vorm van de Italiaanse economie weegt op natuurlijke wijze op de Europese economische activiteit. De laatste vertoonde al tekenen van vertraging door de handelsoorlog tussen de VS en China.