Bitcoin is 10 jaar oud

Bitcoin is 10 jaar oud
26/11/2018

Bitcoin, pionier van cryptocurrencies, vierde vorige week zijn 10e verjaardag.

Deze virtuele valuta, nu een financieel actief met waanzinnige rondingen, is 10 jaar oud!

Ter herinnering, deze cryptocurrency wordt gemaakt van computersoftware volgens een protocol en is gebaseerd op wiskundige berekeningen (Blockchain). Het doel ervan is om een ​​nieuw betaalmiddel te creëren om de transactiekosten te verminderen die verkopers moesten betalen van andere kredietorganisaties (Visa, Mastercard, enz.).

Bitcoin is in 2008 gemaakt maar in 2009 online geplaatst aan de koers van $ 0,000764. Het bereikte zijn record van $ 19.891 op 17/12/2017 na een rage vanwege de aanzienlijke prijsstijgingen. Het is op deze moment dat iedereen srak over dit cryptocurrencies en wilde kopen.

De rest, we weten het: de val was brutaal voor veel beleggers. De aanzienlijke stijging van transactiekosten (tot $ 20) en de toenemende belangstelling van toezichthouders zijn de reden voor de gekke stijgende lijn. Bitcoins verloren vorige week nog 20% ​​en de waarde was $ 3940 op maandag 26/11/18.

Welke toekomst voor deze valuta?

Sommigen, de meest enthousiaste, denken dat de mooie dagen van Bitcoins voor hem liggen en dat het nut ervan zal worden aangetoond in het geval van een nieuwe financiële crisis. Anderen zijn overtuigd van het nut van cryptocurrencies, maar hebben zich tot andere virtuele valuta gewend.

Aan de andere kant zijn de mensen die tot de derde categorie behoren, zij, die volkomen vijandig staan ​​tegenover deze cryptocurrencies die het mogelijk maken om de regels te omzeilen en die vaagheid creëren op de markten.

De regulator wil dit soort valuta reguleren om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, drugs en wapens te beperken. De Amerikaanse aandelenagent heeft zojuist sancties ingevoerd voor cryptocurrencies waaronder Bitcoin.