Wat zullen de gevolgen zijn van de "Midterms"?

Wat zullen de gevolgen zijn van de
07/11/2018

Trump schreeuwt de overwinning maar verliest het Huis van Afgevaardigden. Wie is echt de winnaar van de 'Midterms' in de Verenigde Staten en welke impact op de markten?

Dit wordt voor beide partijen een halve overwinning genoemd. Democraten hebben het Huis van Afgevaardigden hervat voor de Republikeinen die de president kunnen lastigvallen, maar niet op de blauwe vloedgolf dat zij gehoopt hebben. Ze verloren zelfs twee zetels in de Senaat die de claim van Trump voor de overwinning versterkt.

Concreet zal Trump dit resultaat zijn handelsoorlog met China niet beletten om voort te zetten, maar zal het anderzijds voorkomen dat het nieuwe belastinghervormingen doorvoert die de komende twee jaar tot spanningen zouden kunnen leiden.

Wat de markten betreft, heeft de dreiging van de blauwe golf officieel de geruststellende beleggers gepasseerd. De Europese aandelenmarkt is vanmorgen wat open gegaan. De Amerikaanse dollar is iets zwakker in vergelijking met de euro, maar er is geen grote beweging na deze resultaten.