14/08/2023

Beleggen in goud - deel 3: Waarom?

De voordelen (eenvoud, liquiditeit, veiligheid, kosten...)
Beleggen in goud - deel 3: Waarom?

- De voordelen (eenvoud, liquiditeit, veiligheid, kosten...) en nadelen van beleggen in fysiek goud + alinea over de voordelen hiervan bij GFI

 

Geïnformeerde verkenning: kostbare goudklompjes, doornige paden? De voor- en nadelen van beleggen in goud ontcijferen.

 

Welkom bij weer een spannende aflevering in onze serie over beleggen in goud. Deze keer duiken we diep in de voordelen en realiteit van beleggen in fysiek goud. Net zoals een mijnwerker op zoek is naar waardevolle klompjes terwijl hij door sommige rotsachtige gebieden navigeert, is het belangrijk om de nuances en fijne kneepjes van deze investering te begrijpen.

 

De financiële schattenjacht: de gouden beleggingsklompjes

 

Stabiliteit in tijden van crisis: Goud heeft zijn waarde behouden tijdens de beproevingen van de geschiedenis, waardoor het een populair toevluchtsoord is geworden in tijden van economische onrust. Het vermogen om marktschommelingen te weerstaan, maakt het een geruststellende troef om uw vermogen te beschermen. Wanneer beurzen dalen en valuta's hun glans verliezen, schittert goud als een betrouwbare constante.

 

Diversificatie en balancerende kracht: Een van de meest intrigerende voordelen van goud is de neiging om zich anders te gedragen dan andere activa. Als de aandelen dalen, kan goud nog meer schitteren. Deze unieke eigenschap maakt het een krachtig wapen om uw portefeuille in evenwicht te brengen en risico's te verminderen. Stel je voor dat je portemonnee een schilderij is en het goud een evenwichtspenseel dat een vleugje stabiliteit toevoegt.

 

Waardevolle liquiditeit: Goud wordt algemeen aanvaard als waardeopslagmiddel en kan gemakkelijk worden gekocht of verkocht op de wereldmarkten, waardoor het essentiële liquiditeit verschaft voor uw financiële behoeften. Of het nu gaat om het financieren van een plotselinge kans of het voorzien in een dringende behoefte, goud is als een universele valuta die nooit zijn glans verliest.

 

Bescherming tegen inflatie en valutadevaluatie: terwijl valuta's hun waarde kunnen verliezen als gevolg van inflatie en devaluatie, heeft goud zijn koopkracht in de loop van de tijd behouden. Zijn intrinsieke zeldzaamheid en constante vraag maken het tot een schild tegen de verwoestingen van de inflatie, waardoor u uw vermogen kunt behouden, zelfs als de prijzen stijgen.


 

Verbazingwekkende investeringsflexibiliteit: goud biedt een scala aan opties voor beleggers, variërend van fysiek edelmetaal tot munten en door goud gedekte exchange-traded funds (ETF's). Door deze variëteit kunt u uw strategie aanpassen op basis van uw voorkeuren en doelen.

 

Universele erkenning: Goud is een taal die over de hele wereld wordt begrepen. Het prestige en de waarde zijn grensoverschrijdend, waardoor het een aantrekkelijke aanwinst is voor internationale investeerders. Of je nu in Parijs, New York of Tokio bent, goud behoudt zijn plaats als symbool van rijkdom en macht.

 

 

 

 

Groeipotentieel op lange termijn: Historisch gezien heeft goud een consistente groei op lange termijn doorgemaakt, wat de stabiliteit van de vraag weerspiegelt. Als belegger kunt u profiteren van de waardestijging van goud op de lange termijn en tegelijkertijd uzelf beschermen tegen volatiliteit op korte termijn.

 

Stenen op de weg: de uitdagingen van beleggen in goud

 

Opslag- en beveiligingskosten: Het veilig bewaren van fysiek goud kan opslagkosten met zich meebrengen, of het nu gaat om een ​​huiskluis of een professionele installatie. Het veilig bewaren van uw kostbare goudklompjes vereist zorgvuldige aandacht, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van de gekozen methode.

 

Fluctuaties op korte termijn: hoewel goud neigt naar stabiliteit op de lange termijn, kan het prijsschommelingen op korte termijn ervaren als gevolg van verschillende economische, geopolitieke en zelfs psychologische factoren. Beleggers moeten voorbereid zijn op periodes van volatiliteit.

 

Vereiste kennis: Investeren in goud vereist een goed begrip van de markt en trends. Goed geïnformeerd zijn over de factoren die de goudprijs beïnvloeden, zoals rentetarieven, monetair beleid en wereldgebeurtenissen, is cruciaal om weloverwogen beslissingen te nemen.

 

Afhankelijkheid van de wereldmarkt: goud is nauw verbonden met bewegingen op de wereldmarkt. Wereldwijde economische, politieke en geopolitieke factoren kunnen de waarde ervan beïnvloeden. Beleggers dienen zich bewust te zijn van deze afhankelijkheid en de mogelijke impact ervan op hun beleggingen.

 

Mogelijkheid van fraude en vervalsing: hoewel goud waardevol is, zijn er helaas risico's van fraude en vervalsing. Het kopen van goud van gerenommeerde bronnen en vertrouwde makelaars is de sleutel tot het vermijden van vervalsingen.

 

Kortom, hoewel beleggen in goud een realiteit is om rekening mee te houden, wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen. Stabiliteit in tijden van crisis, diversificatie van uw portefeuille, bescherming tegen inflatie en investeringsflexibiliteit laten goud stralen.

 

Dat gezegd hebbende, in samenwerking met GFI GOLD, uw edelmetaalexpert, bent u uitgerust om de briljante kansen van beleggen in goud te grijpen en uw portefeuille om te zetten in een blijvende schat, zonder al te veel te lijden onder de obstakels die u onderweg tegenkomt.

 

Zo kom je zonder valkuilen terecht bij de welverdiende schat vergezeld van je favoriete makelaar :-)

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen bebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
Goud in 2023: Wat zijn de vooruitzichten voor 2024?
29-01-2024

Goud in 2023: Wat zijn de vooruitzichten voor 2024?

Het gele metaal boekte een prestatie in euro's van 9,9% over 2023, ondanks ECB-rentetarieven die sinds 2001 niet meer zijn...
L'avenir: Goudprijs bereikt recordhoogte
07-12-2023

L'avenir: Goudprijs bereikt recordhoogte

De prijs van het gele metaal is de afgelopen weken sterk gestegen. Een van de oorzaken? De oorlog in het Midden-Oosten.
De eerste stappen om in goud te beleggen - deel 5 : waar te beginnen ?
15-11-2023

De eerste stappen om in goud te beleggen - deel 5 : waar...

Een fysieke Gold-portfolio heel eenvoudig