18/11/2022

Uw 7 meest gestelde vragen

Om u te helpen GFI GOLD beter te leren kennen, zijn hier de 7 vragen die onze klanten ons het vaakst stellen:

Uw 7 meest gestelde vragen
  1. Wie zegt dat GFI GOLD een betrouwbare partner is?

GFI GOLD bestaat sinds 2005 en is de bevoorrechte partner van particuliere en professionele klanten in België en het buitenland voor de aan- en verkoop van beleggingsgoud en -metalen. Dankzij deze ervaring hechten wij veel belang aan de tevredenheid van onze klanten en de kwaliteit van onze diensten. Een tevreden klant is een terugkerende klant.

  1. Is het kopen en verkopen van goud belast in België?

In België zijn meerwaarden op de verkoop van goud en metalen door Belgische belastingplichtigen volgens de huidige belastingwetgeving niet belastbaar. Indien u geen inwoner bent, verwijzen wij u naar de fiscale wetgeving van het land waar u woont. GFI GOLD is niet verplicht inhoudingen te doen op de betaalde bedragen en elke belastingplichtige inwoner of niet-inwoner moet de fiscale bepalingen van zijn land van verblijf naleven. Ook de aankoop van beleggingsgoud is niet aan BTW onderworpen.

  1. Hoe kan ik er zeker van zijn dat het goud dat u verkoopt echt is?

Met 30 jaar ervaring en gekwalificeerd personeel bieden wij een betrouwbare taxatiedienst die de authenticiteit van de producten die u koopt garandeert. Wij verkopen alleen "internationaal" goud (LBMA).

  1. Moet ik mijn munten schoonmaken voordat ik ze verkoop?

Nee. Maak uw gouden of metalen munten nooit zelf schoon voordat u ze komt verkopen, want u loopt het risico hun fijne en kwetsbare details te beschadigen. Eenmaal schoongemaakt, verliezen ze hun waarde. Indien nodig reinigen wij ze zelf met de grootste zorg.

  1. Welke betaalmiddelen accepteert u?

Wij accepteren contant geld tot een maximum van 3.000 euro. De meeste van onze klanten betalen via overschrijving door een rekening aan te maken op www.GFI.GOLD. Het is ook mogelijk om met een kredietkaart (Bancontact) te betalen binnen de door uw bank toegestane betalingslimiet. Wij verzoeken u uw kredietlimiet te controleren voordat u naar het kantoor komt door vooraf contact op te nemen met uw bankkantoor. Kredietkaarten (Visa, Mastercard, enz.) en blauwe kaarten worden niet aanvaard.

  1. Hoe snel wordt het geld op mijn rekening gestort bij een verkoop?

Zodra uw goud en/of metalen door een van onze experts in onze kantoren zijn beoordeeld en het dossier compleet is qua conformiteit, gaat onze boekhoudafdeling over tot uitbetaling in dagwaarde op uw bankrekening. Wij verzoeken u altijd uw bankkaart en uw identiteitskaart mee te nemen om de transactie te voltooien.

  1. Moet ik een commissie aan de koers toevoegen?

Zowel voor deviezen als voor goud en metalen zijn al onze prijzen netto prijzen inclusief kosten, afhankelijk van de ouderdom van de munten en de kwaliteit en het type van de aangeboden munten en baren.

Bij GFI GOLD zijn we volledig transparant over de weergegeven prijzen. Er zijn geen andere kosten of extra commissies.

>>> Maak nu uw online rekening aan en begin met sparen in fysiek goud

--

Disclaimer:

De informatie voorgesteld op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies, aanbod tot verkoop of uitnodiging tot aankoop, en mag niet worden beschouwd als basis voor of aansporing tot het aangaan van een belegging.

 

De behaalde resultaten in het verleden zijn niet constant en vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten. Deze nieuwsbrief houdt geen rekening met uw financiële situatie en doelstellingen. De belegger is de enige die oordeelt over de opportuniteit van de transacties die hij eventueel aangaat.

 

De informatie op deze website zijn niet bedoeld voor distributie of gebruik door personen in een land of rechtsgebied waar een dergelijke distributie of gebruik in strijd zou zijn met de plaatselijke wet- of regelgeving.

 

Voor meer informatie over Gold and Forex International: zie de Algemene Voorwaarden.

Nieuws Toon alles
Hier vindt u belangrijke informatie over de economische en financiële nieuws, evenals degenen die een impact kunnen hebben op uw beleggingen in goud of in vreemde valuta
De Gouden Maple Leaf Munt: Geschiedenis, Details en Verhalen
09-07-2024

De Gouden Maple Leaf Munt: Geschiedenis, Details en Verhalen

De gouden Maple Leaf-munt is een van de meest gerenommeerde gouden munten ter wereld, geproduceerd door de Koninklijke Canadese Munt. Sinds de introductie heeft de munt een reputatie opgebouwd voor zijn...
2024: De opkomst van de goudreserves
21-06-2024

2024: De opkomst van de goudreserves

De resultaten van het recente onderzoek naar de goudreserves van centrale banken voor het jaar 2024, uitgevoerd door de World Gold Council in samenwerking met YouGov, bieden waardevolle inzichten in de...