Door op X te klikken of bij voortzetting van de navigatie, accepteert u de cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website. lees meer

Op weg naar een harde Brexit?

Op weg naar een harde Brexit?
Geplaatst op Blog featured posts, Pers
13/03/2019

Theresa May heeft gisteren nog een klap gevangen

De Brexit deal onderhandeld door Theresa May met de EU behoort definitief tot het verleden. De afgevaardigden stemden inderdaad tegen de overeenkomst met 391 stemmen tegen 242. Deze afwijzing werd aangekondigd, maar de verbetering van het akkoord dat de premier had bereikt met Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, liet een een sprankje hoop op de afspraak om te slagen.

Deze optie is daarom permanent begraven. Het Parlement zal vandaag stemmen om te zien of we op weg zijn naar een harde Brexit of niet. Opnieuw wordt de afwijzing van Hard Brexit vandaag verwacht. We moeten daarom donderdag logischerwijs naar een nieuwe stemming over het uitstel van de Brexit gaan. Zelfs als EP-leden op uitstel stemmen, zou het van korte duur moeten zijn om zich niet te mengen in de Europese verkiezingen.

Anderzijds kunnen we het nut van een uitstel van de vervaldatum in twijfel trekken, omdat Jean-Claude Juncker reeds heeft bevestigd dat er geen derde kans zal zijn en dat de Europese Unie niet meer dan wat werd toegegeven in de overeenkomst die gisteren door de Britten werd afgewezen.

Het GBP was gisteren erg volatiel. Inderdaad, het Britse pond bewoog gisteren sterk tussen 0,8510 en 0,8650 om zich vanochtend te stabiliseren op 0,8630. Deze volatiliteit zal naar verwachting toenemen naarmate we meer stemmen en beslissingen nemen deze week.